پروفیل‌های UPVC از دهه 1980 میلادی به صورت گسترده در صنعت ساختمان دنیا مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در ایران، سابقه استفاده از در و پنجره UPVC به سال‌های پیش از 1357 بر می‌گردد که البته به صورت محدود از خارج کشور وارد می‌شد، اما متاسفانه چندان مورد استقبال قرار نگرفت! پس از سال‌های 1380 به بعد و با بالا گرفتن بحث صرفه‌جویی انرژی و مبحث 19 ساختمان، این نوع پنجره‌ها مورد اقبال بیشتری قرار گرفتند، به طوری که امروزه عمده پنجره‌های بکار رفته در ساختمان‌های نوساز، با پروفیل UPVC ساخته می‌شوند. به طور معمول، پروفیل UPVC با رنگ سفید تولید می‌شود، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مبحث زیباسازی ساختمان‌ها، این پروفیل‌ها رنگ‌آمیزی می‌شوند تا علاوه بر اینکه زیباتر شده، از مقاومت بیشتری نیز در برابر تابش نور خورشید و سایر عوامل طبیعی برخوردار شوند. در این مقاله قصد داریم در مورد رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC با شما سخن بگوییم. لطفا در ادامه با وب‌سایت پیچا همراه باشید.

به چه دلیلی اقدام به رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC می‌کنیم؟

همانطور که می‌دانیم پروفیل UPVC با رنگ سفید تولید می‌شود. در اکثر ساختمان‌های کشور هم، پنجره UPVC با همین رنگ ساخته شده‌اند و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در بیشتر موارد، استفاده تکراری و یکنواخت از رنگ سفید باعث می‌شود، پنجره‌های UPVC با نمای بیرونی و یا دکوراسیون داخلی ساختمان، هارمونی لازم را نداشته باشد. به همین دلیل چند سالی است که برخی شرکت‌های معتبر خارجی و تعداد محدودی تولید کننده داخلی، اقدام به تولید رنگ UPVC برای ایجاد تنوع در طراحی و رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC می‌کنند.
به طور مثال، در چند سال اخیر یک گرایش عمومی به چیدمان سنتی و استفاده از المان های طبیعی و قدیمی مانند چوب در دکوراسیون داخلی منازل به وجود آمده است. با استفاده از طرح و رنگ چوب، ما می‌توانیم بین پنجره‌های مدرن و دوجداره ساختمان و اشیاء چوبی داخل سالن منزل هماهنگی ایجاد کنیم.
یک مثال دیگر برای استفاده از رنگ UPVC ، بکارگیری پنجره‌هایی با رنگ‌های تند و شاد در اتاق خواب کودک است.
بجز مبحث زیبایی، دلایل دیگری هم برای رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC وجود دارد. اشاره کردیم که سابقه استفاده از پنجره‌ UPVC به صورت گسترده، به دو دهه قبل باز می‌گردد و با وجود دوام و مقاومت بالای پنجره UPVC ، قرارگیری این پنجره‌ها در معرض تابش مستقیم نور خورشید، باعث پوسته شدن رنگ برخی پنجره‌های قدیمی‌تر می‌شود. به همین دلیل، اصلاح و به‌سازی این نوع پنجره‌ها، یکی دیگر از دلایل رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC است. این‌کار، شما را از صرف هزینه جایگزین کردن پنجره‌های قدیمی نجات می‌دهد.

آیا امکان رنگ‌آمیزی پنجره UPVC قدیمی وجود دارد؟

اساسا رنگ‌آمیزی پنجرهUPVC به دو صورت انجام می‌شود که عبارتند از استفاده از روکش لمینت و یا از طریق اسپری کردن رنگ UPVC . روکش رنگی لمینت، طی یک فرایند حرارتی و در کارخانه انجام می‌شود، اما رنگ UPVC که به صورت اسپری کردن روی پروفیل UPVC زده می‌شود، هم در مرحله تولید ممکن است صورت بگیرد و هم ممکن است برای پنجره‌های قدیمی‌تر و نصب شده در ساختمان بکار رود.
پس به طور خلاصه باید بگوییم اگر صاحب پنجره‌های قدیمی هستید که نما و ظاهر اولیه خود را از دست داده‌اند، نگران نباشید! می‌توانید با تهیه یک رنگ UPVC با‌کیفیت، به ساختمان خود رنگ و رویی تازه ببخشید.

رنگ UPVC باکیفیت چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

مانند هر کالای دیگری در بازار رقابتی امروز، ممکن است با تولیدات برند‌های مختلفی مواجه شویم که هر کدام کیفیت متفاوتی داشته باشند. این مساله در مورد رنگ UPVC هم صادق است. اما پرسش اصلی اینجاست:
رنگ UPVC مناسب برای رنگ‌آمیزی پنجره ‌مورد نظر ما کدام است؟
به طور کلی، رنگ UPVC که تهیه می‌کنیم، باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:

  • بدون نیاز به حرارت و با سرعت مناسبی خشک شود.
  • دارای چسبندگی کافی باشد تا اصطلاحا شره نکند و امکان رنگ کردن عمودی را فراهم آورد.
  • در برابر شرایط فیزیکی، مثل گرما و رطوبت مقاوم باشد.
  • در مقابل تابش مستقیم نور خورشید و اشعه UV دوام کافی داشته باشد.
  • حتی‌الامکان با محیط زیست سازگار باشد.
  • فاقد ریزش و ترک‌خوردگی باشد.

با چه ابزاری می‌توانید پنجره‌ UPVC را رنگ کنید؟

شرکت‌های تولید کننده رنگ UPVC ، معمولا این رنگ‌ها را بر پایه آب و یا تینر تولید می‌کنند. ابتدا با توجه به دستورالعمل سازنده، رنگ را با حلال مناسب و به مقداری که در بروشور بیان شده، ترکیب کنید. برای رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC از ابزاری مانند پیستوله، قلم، رول و مانند آن استفاده کنید.
توصیه می‌کنیم در صورت امکان، اجرای رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC را به یک شخص با‌تجربه بسپارید تا از نتیجه کار و زیبایی آن لذت ببرید.

پیش از رنگ کردن، زیرکار را آماده کنید.

اگر چه پیشنهاد ما این است پروسه رنگ کردن پنجره‌های UPVC را به فردی باتجربه در این زمینه بسپارید، اما چنانچه قصد دارید خودتان دست به کار شوید، این توصیه‌ها را رعایت کنید:

  • همیشه قبل از زدن رنگ UPVC ، باید زیرسازی لازم را انجام دهید.
  • سطح پروفیل UPVC باید خشک، تمیز و عاری از هرگونه کثیفی مانند گرد و غبار باشد.
  • سطح پروفیل باید کاملا صیقلی باشد و جاهایی که ترک خوردگی و پوسته پوسته است را به صورت مناسبی، سمباده بکشید تا ابزار کار، مانند قلم یا رول بتواند به راحتی کار رنگ‌آمیزی پنجره UPVC را انجام دهند.
  • پس از سمباده کشیدن، با یک حلال مناسب، قسمت‌های روغنی را از روی پروفیل پنجره پاک کنید و بعد اجازه دهید کاملا خشک شود.
  • بسته به نوع رنگ و با توجه به دستورالعمل تولید کننده، ممکن است نیاز به استفاده از پرایمر داشته باشید و یا اینکه مستقیما لایه اول رنگ را بزنید.
  • حداقل باید پنجره‌ها را دو دست رنگ کنید.

رنگ یک رو یا رنگ دو رو ؟

خوشبختانه یکی از مزیت‌های رنگ UPVC این است که شما می‌توانید از دو رنگ متفاوت در دو سمت پروفیل پنجره استفاده کنید و یا اینکه به صورت متداول برای کل پنجره، از یک نوع رنگ بهره بگیرید. این مسئله بستگی به نوع نمای ساختمان، محل قرارگیری پنجره UPVC ، شیوه و تم چیدمان داخلی و مهمتر از همه سلیقه شما دارد!

سخن پایانی :

رنگ UPVC همه‌ی آن چیزی است که شما برای زیباتر شدن پنجره‌های خود نیاز دارید. زیبایی و ماندگاری بالا، دو آیتم بسیار مهم هستند که در دنیای مدرن امروز، نمی‌توان به سادگی از کنار آن عبور کرد. با استفاده از شیوه‌ی صحیح رنگ‌آمیزی پنجره‌های UPVC ، می‌توانید زیبایی را به ساختمان خود هدیه آورید و در کنار آن، این اطمینان خاطر را نیز داشته باشید که به ماندگاری و حفظ دوام ساختمان خود می‌افزایید.
ازین که مخاطب وب‌سایت پیچا بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب گفته شده در این محتوا برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.

2 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست